21 5215 4775.

 ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 35€

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ              ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Μάθετε στα παιδιά να ντύνονται μόνα τους: Ο απόλυτος οδηγός

Μάθετε στα παιδιά να ντύνονται μόνα τους: Ο απόλυτος οδηγός

Πώς να μάθετε στα παιδιά να ντύνονται μόνα τους: Ο απόλυτος οδηγός

Η ζωή των γονιών δεν είναι τόσο εύκολη όσο υποθέτουμε γενικά. Αλλά οι δυσκολίες είναι η βασική αιτία της μάθησης.

Το να αποκτήσετε τα ρούχα του παιδιού σας έχει πολλά οφέλη τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά τους. Θα αρχίσουν να γίνονται ακριβείς όταν πηγαίνουν στο σχολείο, θα απολαμβάνουν τη γεύση του όμορφου ντυσίματος. Θα τους κάνει να ανταποκρίνονται και να είναι πειθαρχημένοι. Επίσης, θα είναι διασκεδαστικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αν και μπορεί να είναι απογοητευτικό να βλέπεις ότι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να φορέσουν τα ρούχα τους, αλλά απολαμβάνετε τον τρόπο που μαθαίνει να κάνει. Ας ξεκινήσουμε με μερικές συμβουλές για αυτό:

Οδηγός για να μάθουν τα παιδιά να ντύνονται μόνα τους:

Μην προτιμάτε στην αρχή το τζιν ή το παντελόνι να φορεθεί με ζώνες γιατί μπορεί να του είναι πιο δύσκολο να τα παλέψει στην αρχή. Πηγαίνετε λοιπόν για ελαστικά παντελόνια.

Να ντύνεστε πάντα μαζί τους. Τα παιδιά λατρεύουν να αντιγράφουν αυτό που κάνουν οι μεγάλοι. Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να τους ενθαρρύνετε.

Να τους δίνετε πάντα έναν καθρέφτη που θα τους δώσει περισσότερο ενθουσιασμό.

Κάντε τους να εξασκούνται όταν και οι δύο δεν βιάζεστε.

Βάλτε το παιδί σας να καθίσει σε ένα άνετο επίπεδο για να ντυθεί είτε φοράει παντελόνι, παπούτσια ή οποιοδήποτε άλλο είδος ενδυμάτων. Αυτό θα βοηθήσει στην ισορροπία του σώματος κατά τη διάρκεια του ντυσίματος.

Διδάξτε τους να τεντώνουν τα χέρια τους ενώ φοράνε πουκάμισα, αυτά θα βελτιώσουν επίσης την αυτοπεποίθησή τους.

Καθώς το παιδί μεγαλώνει θα μαθαίνει να κουμπώνει με σειρά, αλλά αρχικά αφήστε το να κουμπώσει με λάθος σειρά και στη συνέχεια να ξεκουμπώσει, αυτό θα του δώσει περιθώριο να μάθει.

Στην αρχή, μην τους δίνετε επιλογές να κάνουν, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν επιλογές για να φορέσουν το επιθυμητό ρούχο. Τα παιδικά ρούχα μπορούν να τακτοποιηθούν εκ των προτέρων.

Αφήστε τους να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ εμπρός και πίσω. Δείξτε τους, καθώς τα κουμπιά βρίσκονται πάντα στο μπροστινό μέρος και τοποθετήστε ετικέτα στο πίσω μέρος.

Επίσης, ενθαρρύνετέ τα να βγάζουν ρούχα κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του ύπνου. Αν και είναι πιο εύκολο να τα ενθαρρύνετε να αναδιατάξουν τα ρούχα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα τους διδάξει επίσης την πειθαρχία.

Εύκολα παπούτσια όπως τα νήπια ή τα slip-on παπούτσια που πρέπει να φορεθούν.

Δώστε τους εύκολα πουλόβερ για να φορεθούν που βοηθούν το λαιμό να είναι εύκολο για αυτούς κατά το ντύσιμο.

Δώστε τους μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες ή βίντεο που δείχνουν τις ίδιες δραστηριότητες που έχουν κάνει τα παιδιά για να τους δώσετε ενδιαφέρον για αυτήν την εργασία.

Φτιάξτε ρίμες ή τραγούδια για να καταλάβουν τη σειρά του τι ακολουθεί.

Ενώ φοράει σοκ, αν κάνει λάθη φορώντας το λάθος πόδι, αφήστε τον να μάθει από τα λάθη του, ακόμα και όλοι κάναμε το ίδιο. Για πιο μακριές κάλτσες, διδάξτε τους να τυλίγουν πρώτα και μετά να τις φοράνε για να διευκολύνουν το έργο τους.

Προσφέρετε το αγαπημένο τους ρούχο 3 φορές την εβδομάδα για να τους κάνετε να ανυπομονούν να το φορέσουν μόνοι τους.

Για τα παιδιά με κάποια λειτουργική αναπηρία χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία, για αυτά μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον παιδοψυχολόγο που μπορεί να τα βοηθήσει να υιοθετήσουν καλύτερα τα πράγματα αργά αλλά εύκολα.

Μην αφήνετε τελείως το παιδί σας μόνο κατά τη διάρκεια της ένδυσης. Μείνετε κοντά για να παρακολουθείτε τις δυσκολίες τους εάν υπάρχουν ή για τα σημάδια προόδου τους.

Για πρόσθετες πληροφορίες, αναζητήστε εκπαιδευτικά βίντεο σε διαδικτυακές πλατφόρμες για παιδικά ρούχα.

Αν είστε παθιασμένοι με τα επώνυμα ρούχα των παιδιών , τότε εκπαιδεύστε τα πρώτα να τα φορούν ένα προς ένα με διατήρηση της λιχουδιάς. Αυτό οφείλεται στο ότι τα επώνυμα ρούχα για μωρά απαιτούσαν καλή συντήρηση και κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές για να κάνετε το πρώτο στάδιο του παιδιού σας έτοιμο για ντύσιμο. Η πιο σημαντική μάθηση των γονιών σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η υπομονή.

Η ανατροφή των παιδιών  είναι πολύτιμη! 

Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τις μικρές στιγμές με το παιδί σας που μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά. Αυτά τα πολύτιμα μικρά πράγματα είναι πάντα ανεκτίμητα, πράγματι!

Μάθετε στα παιδιά να ντύνονται μόνα τους: Ο απόλυτος οδηγός

Celebrito.gr | Kids Fashion Store

επί Οκτ 10, 2023